VESTI

IFLR1000: Andrejic & Partners Recognized as Leading Law Firm in Serbia for 2021

Zadovoljstvo nam je da objavimo da je Advokatska kancelarija Andrejić has been recognized as a leading law firm in Serbia by the IFLR1000 legal directory. We are especially grateful for the trust that our clients place in us and would like to thank them all for participating in the directory’s research process, enabling us to achieve these excellent results.

We’re especially proud of this achievement since we were ranked pursuant to our first application.

Saznajte više na: 

https://www.iflr1000.com/Firm/Andrejic-Partners/Profile/43864#profile

 

LEGAL 500: Advokatska kancelarija Andrejić je rangirana kao vodeća advokatska kancelarija u Srbiji za 2021

Sa zadovoljstvom Vas obavestavamo da je Advokatska kancelarija Andrejić rangirana kao vodeća advokatska kancelarija u Srbiji od strane The Legal 500 (Legalease) editorijala. Posebno smo zahvalni na podršci i poverenju koju su nam naši klijenti ukazali i želimo da im se zahvalimo što su učestvovali u procesu rangiranja i omogućili nam da postignemo ove izvanredne rezultate.

Kao poseban kuriozitet ističemo da smo postigli ovo dostignuće na osnovu naše prve prijave za pomenuto rangiranje.

Saznajte više na:

https://www.legal500.com/firms/235892-andrejic-partners/235290-belgrade-serbia/

VESTI TV: Attorney Aleksandar Andrejic appeared as a consultant

Attorney Aleksandar Andrejic appeared on Vesti TV where he discussed enforcement law and the rights and obligations of the parties.

During the appearance, he explained the rules about the scope of enforcement, delivery of the summons and other issues.

TELEGRAF.RS: Attorney Aleksandar Andrejic gave an interview for business section

Attorney Aleksandar Andrejic gave an interview to Telegraf.rs web portal related to building management and rights and obligations of the residents.

Find out more at the following linku.

VESTI TV: Attorney Andrejic was a guest on a daily news-show

Attorney Aleksandar Andrejic was a guest to Dusica Spasic on the topic of covid-19 travel restrictions and possible refund to travelers. 

During the show, the head of Association of Tourist Agencies Mr. Aleksandar Senicic was also called and provided his feedback. 

TV PRVA: Attorney Aleksandar Andrejic appeared as a consultant

Attorney Aleksadnar Andrejic appeared on Prva Television where he provided explanation about certain marriage law rules.

During the appearance he explained the rules about property ownership during a marriage in Serbia.

Watch the segment at the following linku.

KURIR TV: Attorney Aleksandar Andrejic was a guest at daily news-show

Attorney Aleksandar Andrejic appeared on the daily news show of Kurir TV and discussed travel restrictions and legal implications of the covid-19 crisis.

Find out more at the following linku

CEE LEGAL MATTERS: Advokatska kancelarija Andrejić je savetovala Eyemaxx Real Estate u vezi sa uzimanjem zajma od Bank of China u iznosu od EUR 10 miliona

Advokatska kancelarija Andrejić je savetovala nemačku kompaniju Eyemaxx Real Estate AG u vezi sa davanjem kolaterala i obezbeđenja zajma od EUR 10 miliona od Bank of China sa sedištem u Frankfurtu.

Nekretine koje se nalaze u Srbiji su bili pruženi kao kolaterali.

Eyemaxx Real Estate Grupa, koja posluje na tržištu više od 20 godina, fokusira se na izgradnju stambenih kompleksa, mikro i studentskih apartmana, hotela, urbanih četvrti kao i logističkih centara. Eyemaxx Real Estate Grupa je vlasnik odabranih nepokretnosti u svom portfoliju.

Advokatska kancelarija Andrejić je savetovala Eyemaxx Real Estate o delimičnom raspolaganju Eyemaxx Real Estate portfolija u Srbiji privrednom društvu CTP Invest

Advokatska kancelarija Andrejić je savetovala Eyemaxx International Holding & Consulting GmbH i Log Center doo Beograd u složenoj transakciji prodaje udela i zemljišta, gde smo pružili savete tokom postupka prodaje dela njihove srpske imovine.

CTP Invest je privatna kompanija koja razvija i upravlja poslovnim parkovima u Centralnoj Evropi.

Eyemaxx Real Estate je kompanija koja razvija stambene komplekse, mikro i studentske apartmane, hotele, urbane četvrti kao i logističke centre. Njihova tržišta su primarno Nemačka i Austrija.

CEE LEGAL MATTERS: Advokatska kancelarija Andrejić je savetovala Eyemaxx International Holding & Consulting u vezi sa korporativnim restrukturiranjem u Srbiji

Advokatska kancelarija Andrejić je zastupala Eyemaxx International Holding & Consulting, člana Eyemaxx Real Estate AG grupe u vezi sa njihovim restrukturiranjem u Srbiji.

Restrukturiranje se sastojalo u celokupnoj promeni menadžmenta u četiri srpska entiteta u vlasništvu Eyemaxx-a, promeni zaposlenih i promeni sedišta sve četiri srpske kompanije.

Na projektu su radili Aleksandar Andrejić i Dragana Rajković.

RTS: Advokat Aleksandar Andrejić smatra da reorganizacija može da pomogne firmama koje su u problemima

Advokat Aleksandar Andrejić dao je intervju na nacionalnoj televiziji Srbije. Tokom intervjua izjavio je da „reorganizacija može pomoći kompanijama u nevolji“ i da „plan reorganizacije mora biti zasnovan na izvodljivim osnovama“.

Dalje, objasnio je da obezbeđeni poverioci obično naplaćuju većinu svojih potraživanja, dok neozbeđenim poveriocima često ostaju mali delovi stečajne mase za naplatu potraživanja.

Gospodin Andrejić je izjavio da kompanije u nekim slučajevima mogu nastaviti sa poslovanjem čak i tokom stečajnog postupka do datuma prodaje.

Pogledajte ceo intervju na sledećem linku.

RTS: Advokat Aleksandar Andrejić je govorio za nacionalnu televiziju

Advokat Aleksandar Andrejić pojavio se na nacionalnoj televiziji i govorio o otkazanim odmorima zbog krize covid-19. Objasnio je mogućnosti povrata novca od agencija i druge opcije koje klijentima stoje na raspolaganju.

Dalje, objasnio je korake koje treba poduzeti kako bi se povrat novca naplatio od agencija u slučaju da klijenti odluče pokrenuti tužbu protiv agencija.

Pogledajte ceo intervju na sledećem linku.

N1: Advokat Aleksandar Andrejić je dao intervju u vezi sa mogućnostima putovanja s obzirom na restrikcije uvedene usled covid-19

Advokat Aleksandar Andrjeić je Dao intervju za televiziju N1 koja je u vlasništvu CNN-a. Tokom intervjua on je objasnio mogućnosti putovanja uprkos restrikcijama u vezi sa covid-19.

Nadalje, objasnio je proceduru otkazivanja već plaćenih putovanja i mogućnost refundacije. Dodao je da je moguće da agencije nisu dovoljno solventne da isplate refundacije.

"Agencije su imale malo ili ni malo posla tokom prethodne godine i stoga može se dogoditi da ne mogu isplatiti refundaciju svojim klijentima" rekao je Andrejić.

Pogledajte ceo intervju na sledećem linku.

Happy TV: Advokat Aleksandar Andrejić je gostovao u Telemasteru

Advokat Aleksandar Andrejić bio je gost u informativnom programu - Telemaster, gde je komentarisao izvršne postupke u Srbiji i javne izvršitelje.

Objasnio je zakonska ograničenja kada je u pitanju obim izvršenja nad fizičkim licima. Dalje, advokat Aleksandar Andrejić dao je objašnjenje o korisnim koracima nakon što klijent dobije rešenje o izvršenju.

Takođe, advokat Andrejić je objasnio specifičnosti posebnih izvršnih postupaka.  

Nova S: Advokat Aleksandar Andrejić je dao intervju televiziji u vlasništvu CNN-a

Advokat Aleksandar Andrejić je dao intervju za televiziju N1. Tokom intervjua on je komentarisao zakonski okvir izvršnog postupka.

„Svrha javnih izvršitelja je da prinudno naplate neko potraživanje koje dužnik nije dobrovoljno izmirio. Što se ovlašćenja tiče, to svakako nije lomljenje stakla. Ako dužnik ne sarađuje, izvršitelj to svakako ne sme da radi, već treba da angažuje bravara. Još jedna važna napomena je da izvršitelj ne vrši fizičku prinudu, već to čini policija. Izvršitelji imaju pravo da prinudno isele lice, policija je prisutna ukoliko se opravdano očekuje da će biti protivljenja izvršenju ili ukoliko je izvršenje ranije pokušano, a postojala je opstrukcija dužnika“, rekao je Andrejić

Pročitajte više na sledećem linku.

sr_RSSR