ALEKSANDAR ANDREJIC LL.M.

Managing Partner

aleksandar.andrejic@andrejic.rs 

Aleksandar je specijalizovan za rešavanje sporova, restrukturiranje/stečaj, nekretnine, spajanja i akvizicije, IT pravo, bankarsko i finansijsko pravo.

Tokom svoje karijere Aleksandar je zastupao neke od najuglednijih i najpoštovanijih korporacija na svetu, banke, međunarodne organizacije, kao i vlade, državne entitete, startape i NVO

Iskustvo:

Aleksandrovo sveobuhvatno iskustvo uključuje savetovanje i pomoć kupcima i prodavcima u složenim M&A i transakcijama sa nekretninama. Nedavno je savetovao stranu kompaniju o složenoj transakciji koja uključuje prodaju njene srpske imovine multinacionalnoj kompaniji u vrednosti od 25 miliona evra, zastupao je srpsku kompaniju u sporu vrednom 4 miliona evra i savetovao Eyemaxx Real Estate u transakciji sa nekretninama procenjenoj na na oko 15 miliona evra, kao i savetovanje Eyemaxx Real Estate AG u postupku zaloge imovine u Srbiji kao obezbeđenje za kredit od 10 miliona evra.

Aleksandar ima značajno iskustvo u rudarskom sektoru jer je savetovao klijente u potencijalnim kupoprodajama dva rudnika na Balkanu, kao i u svakodnevnom rudarskom poslovanju. Njegovo iskustvo uključuje savetovanje kompanija u energetskom sektoru u dobijanju energetskih dozvola, posebno EON-a i ENEL-a.

Bio je ključni pravni savetnik Međunarodne finansijske korporacije (IFC) u naplati potraživanja od preko 90 miliona evra kroz stečajni postupak koji je pokrenut nad Koncernom Farmakom MB, jednog od najvećih poljoprivrednih, metaloprerađivačkih i rudarskih preduzeća u Srbiji, i šest njegovih zavisnih društava.

Aleksandar je takođe savetovao IFC u vansudskom restrukturiranju potraživanja prema Viktorija grupi – najvećoj srpskoj poljoprivrednoj kompaniji, u ukupnom iznosu restruktuiranja od preko 50 miliona evra.

Obrazovanje:

  • Master pravnih nauka - Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu - 2018
  • The Legum Baccalaureus (LL.B.) - Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu - 2011

Jezici:

  • engleski
  • ruski
  • srpski 
sr_RSSR